Arjen Lagerweij gaat gesprek aan met minister over Lelystad Airport

 

IN DE MEDIA – Arjen Lagerweij gaat een gesprek aan met de minister over het vliegveld in Lelystad, dit publiceerde het Voorster Nieuws.

Gemeentebelangen wethouder Arjen Lagerweij heeft in een gesprek met minister Van Nieuwenhuizen nogmaals aangegeven dat de gemeente Voorst éérst een herindeling van het luchtruim wil en dán pas de openstelling van Lelystad Airport.

Desgevraagd geeft Lagerweij aan dat hij ook rekening moet houden met een scenario waarbij Lelystad tóch opengaat voordat het luchtruim is heringedeeld. In dat geval wil de wethouder persé nu al duidelijkheid over vlieghoogtes en routes. Ook in de mogelijke periode tussen openstelling van Lelystad en de herindeling van het luchtruim streeft Lagerweij naar zo min mogelijk overlast voor de inwoners van de gemeente Voorst.

Als voorbeeld noemt hij Klarenbeek, dat zowel met aan- als uitvliegroutes te maken krijgt. Maar ook in andere kernen binnen de gemeente zal men overlast ondervinden. Nader overleg met de minister en haar ministerie zal daarom nog plaatsvinden.

Arjen Lagerweij: “Het proces rondom Lelystad is domweg stuitend geweest. Waar Den Haag het heeft over luisteren naar de burgers, heeft de Haagse politiek zich hier wel van haar slechtste kant laten zien. Mensen hebben recht op eerlijke communicatie en duidelijkheid en ik wil dan ook duidelijke afspraken.” ‘Boter bij de vis’, aldus Lagerweij.

 

FOTO: Arjen Lagerweij is de lijsttrekker van Gemeentebelangen bij de verkiezingen op woensdag 21 maart.

 

 

Reacties zijn gesloten voor dit artikel