CDA Voorst neemt afstand van coalitieakkoord

Het CDA in de gemeente Voorst heeft afstand genomen van de coalitieafspraken. De coalitiepartijen Gemeentebelangen en D66 gaan samen verder met de coalitie, zonder het CDA.

Binnen de coalitie is er onmin ontstaan over de Randweg in Twello, in het bijzonder over de te volgen koers over het raadsvoorstel om verder te onderzoeken of een tunnel onder het spoor inhoudelijk en financieel haalbaar is. De Randweg staat komende maandag 25 januari in de raadsvergadering ter discussie. Vooruitlopend hierop heeft het CDA gezegd niet met het raadsvoorstel in te kunnen stemmen, ook niet met een nader amendement daarop. Hierdoor neemt het CDA afstand van de coalitieafspraken die zijn gemaakt aan het begin van deze collegeperiode in 2018.

De CDA-wethouder Harjo Pinkster heeft vervolgens aangegeven dat dit standpunt voor hem geen mogelijkheid biedt om verder te gaan met de CDA-fractie. Daarop hebben de partijen Gemeentebelangen en D66 aan de wethouder kenbaar gemaakt dat zij wel graag met hem als bestuurder verder willen gaan in het gemeentebestuur. Dit heeft als gevolg dat een verdere samenwerking met het CDA als coalitiepartij onmogelijk wordt.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel