Fractievoorzitter (GB) Robert Bosch gaat zijn blik verruimen en vertrekt uit Voorst

Fractievoorzitter Robert Bosch (28 jaar) neemt na 7 jaar trouwe dienst afscheid van zijn geliefde Gemeente Belangen Voorst. Robert wil zijn politieke carrière verder voortzetten als (kandidaat) wethouder in de gemeente Lochem. In de gemeente Lochem is er een vacature ontstaan door het vertrek van Bert Groot Wesseldijk, die op zijn beurt vertrekt naar Tribuut belastingsamenwerking en daar de rol van directeur a.i. gaat bekleden.

Robert heeft zich de eerste vier jaar zich verdienstelijk gemaakt als raadslid. Na de verkiezingen van 2018 werkte hij zich op tot fractievoorzitter van de grootste partij Gemeente Belangen (9 van 19 zetels). Bovendien heeft Robert een bestuurskundige achtergrond.

Tijdens de zeven jaren als volksvertegenwoordiger van Gemeente Belangen heeft Robert zich voornamelijk bezig gehouden met de grip en begrip op regionale samenwerking. Daarnaast maakte hij zich hard voor jongeren in deze gemeente. Voorbeelden daarvan zijn het jongerenwerk, jongerenhuisvesting en jongerencontracten (sneller aan een sociale huurwoning komen voor jongeren). Tot slot, maakte hij zich met zijn collega’s onlangs hard voor de aanleg van de Randweg in Twello.

Gemeente Belangen betreurt het verlies van de fractievoorzitter, maar ziet ook de persoonlijke uitdaging en wenst Robert veel succes met zijn kandidaatstelling als wethouder in Lochem. Het vertrek van Robert zorgt voor ruimte aan nieuwe talenten in de Voorster politiek. Robin Hafkamp (25 jaar) die sinds de verkiezingen van 2018 raadslid is, zal per 1 maart de nieuwe fractievoorzitter worden van Gemeente Belangen.

De fractie van Gemeente Belangen Voorst.

 

Reacties zijn gesloten voor dit artikel