GB KIJKT MET GEMENGD GEVOEL NAAR KANSENKAART BUSSLOO

KLARENBEEK  Tijdens de raadsvergadering van maandag 20 september noemde GB-raadslid Miriam Jansen-Greiving de kansenkaart Bussloo ook een risicokaart. Benieuwd naar het debat? Je kan het via deze link simpel terugluisteren! Onderstaand lees kort de achtergrond van dit agendapunt en het betoog van Gemeente Belangen.

ACHTERGROND

In 2016 heeft de gemeenteraad laten weten dat het toerisme een speerpunt moest worden. Nu heeft het college de gemeenteraad laten weten wat er sinds 2016 gedaan is voor het recreatiegebied Bussloo. Het college biedt de gemeenteraad een Kansenkaart Bussloo aan en laat weten dat er gewerkt wordt aan een Masterplan voor het recreatiegebied Bussloo. Recent heeft de gemeenteraad tijdens een informatieve bijeenkomst een locatie bezoek gebracht aan het gebied. De raadsmededeling lees je hier!

BETOOG KANSENKAART OF RISICOKAART?

Betoog Miriam: ‘’Gemeente Belangen kijkt met een gemengd gevoel naar de kansenkaart Bussloo. Wat kansen zijn voor de één, zijn risico’s of een bedreiging voor de ander, wij zien tegenstrijdige belangen en behoeften.

De kansenkaart is een eerste inventarisatie in de breedste zin van het woord. De komende tijd wordt met heel diverse, betrokken partijen gekeken of deze potentiële kansen passen binnen de ruimtelijke, maatschappelijke en economische context. Kortom past dit alles binnen het DNA van Voorst? Bij de Parel van Bussloo? om vervolgens te komen tot een breed gedragen masterplan.

Vanuit de naturisten zijn ruim 60 mailtjes naar de raad toegekomen, qua inhoud variërend van “heb oog voor ons, de naturist” tot “u pakt wederom een deel van ons naturistenstrand af”. De zorg is duidelijk en wordt gedeeld en ondersteund door Gemeente Belangen. Wij zijn geenszins van plan om van het naturistenstrand een toeristische trekpleister te maken.

Wij willen het college uitnodigen om toch nog even uitleg te geven over het proces van de Glamping en de rol van de raad in deze. Een vraag die nog volop actueel is bij de insprekers en een deel van de mensen die zich hebben uitgesproken per mail’’.

Kortom, Gemeente Belangen is kritisch en blijft alle ontwikkelingen op de voet volgen!

 

 

 

Reacties zijn gesloten voor dit artikel