GB MET IJZERSTERK TEAM RICHTING 16 MAART

GEMEENTE VOORST ► Met trots heeft Gemeente Belangen Voorst haar kandidatenlijst voor de aanstaande gemeenteraadsverkiezingen gepresenteerd. Met 50 kandidaten, afkomstig uit alle dorpen kan je zonder twijfel vaststellen dat GB diepgeworteld is in de Voorster samenleving.

VERSCHILLENDE KWALITEITEN

“Ik ben blij dat het wederom gelukt is om een mooi team van kandidaten te vinden waarin de gehele bevolking van Voorst zich zal herkennen”, reageert partijvoorzitter Ton Bultman. “We hebben in wethouder Arjen Lagerweij een geweldige lijsttrekker en samen met het hele team veel kwaliteit in de breedte. We hebben de breedst mogelijke afspiegeling van de inwoners uit de gehele gemeente: kandidaten uit verschillende geledingen, talentvol of juist ervaren. Als ik kijk naar de kandidatenlijst dan kan ik alleen maar trots zijn. Het is jammer dat er maar 50 kandidaten op mogen, anders hadden nog meer mensen mee kunnen doen.’’

KERNWAARDEN

De lijst die GB heeft gepresenteerd telt het maximaal aantal kandidaten dat daarop past en is inderdaad een mix van jong en oud, mannen en vrouwen. Ook de komende vier jaar wil de GB-fractie zich gaan inzetten voor hun lokale, sociale en ondernemende kernwaarden. Ingrid Aarnink uit Terwolde en Miriam Jansen uit Wilp zullen de kar weer trekken in het sociaaldomein. Beide dames vind je terug op plaats twee en vier van de kieslijst. Daartussen staat fractievoorzitter Robin Hafkamp. Hij bewaakt het evenwicht in de fractie en is een spin in het web. Voor het gedreven raadslid Bjorn van Ekeren uit Twello is plaats vijf gereserveerd. Het vertrouwde gezicht van Rein Hazelaar staat op de zesde plek. Hij vertolkt sinds jaar en dag met passie de belangen van het Voorster buitengebied en agrarische sector. Jeroen voor ‘t Hekke, Hans van der Sleen en nieuwkomers Jordi Berends en Harry Kamphuis maken de toptien van de kieslijst compleet.

De senioren Edo Horstman en Ton Bannink willen het iets rustiger aan gaan doen maar blijven zeker bij Gemeente Belangen betrokken en staan dus ook gewoon weer op de lijst. Ook Johan Homan geeft aan het moeilijk te vinden een balans tussen zijn werk, gezin en raadswerk te vinden. Vandaar plaats twaalf. “Als het aantal voorkeurstemmen daartoe aanleiding geeft, loop ik niet weg voor mijn verantwoordelijkheid. Ik zal dan weer met plezier en gemotiveerd in de raad zitting nemen”, aldus Johan.

Lijsttrekker Lagerweij deelt het goede gevoel van de partijvoorzitter over het team waarmee GB richting de verkiezingen gaat. “We hebben een hele mooie mix van kwaliteit, ervaring, jeugdig elan en diversiteit in de kieslijst weten te combineren. Daardoor kunnen we met een hele stabiele fractie inhoud geven aan ons ambitieuze verkiezingsprogramma’’.

GEEN GEDOE

GB heeft in het verleden altijd bestuurlijke verantwoordelijkheid genomen en zorggedragen voor stabiliteit en continuïteit in de gemeente Voorst. “Wij zijn een partij zonder intern gedoe, waar brede discussies de basis vormen voor gefundeerde standpunten’’, sluit Lagerweij af. Gemeente Belangen presenteert binnenkort ook haar ambitieuze maar tegelijkertijd realistische verkiezingsprogramma. GB is momenteel met 9 van de 19 zetels de grootste fractie in de Voorster gemeenteraad en zal daarom als lijst 1 van de partij zijn tijdens de naderende verkiezingen in maart. Via deze link lees je de gehele kieslijst met 50 kandidaten.

 

Reacties zijn gesloten voor dit artikel