GB motie ‘CARBID (NIET) ONDER VUUR’ krijgt steun van gehele raad

In de gemeente Voorst mag op 31 december, tussen 10:00 uur en 18:00 uur, carbid worden verschoten binnen de geldende coronamaatregelen en met meldingsplicht vooraf. De regels zijn dus flink aangescherpt. Dit heeft de gemeenteraad maandag 14 december besloten tijdens de digitale raadsvergadering. Echter worden de regels in 2021 weer teruggedraaid door een motie van Gemeente Belangen.

Het college van Burgemeester en wethouders stelden voor om strenge regels op te nemen in de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) om besmetting van het coronavirus tegen te gaan. Deze beperkingen geven een handvat om op te treden bij excessen, dit voorstel kon Gemeente Belangen ook steunen. De hoge aantal besmettingen in onze gemeente en de huidige landelijke lockdown onderstrepen de noodzaak.

TERUGDRAAIEN IN 2021

Beperkende regels zijn begrijpelijk in de huidige corona problematiek. Echter in een ‘’gezonde’’ situatie zou er geen aanleiding zijn om strenge regels op te stellen voor het gebruik van carbid. Tijdelijke coronamaatregelen vindt Gemeente Belangen begrijpelijk, maar deze carbid bepaling in de APV is voor onbepaalde tijd. Daarom hebben wij de motie “Carbid schieten (niet) onder vuur”, ingediend om alle beperkingen op te heffen zodra het kan.

AANGENOMEN

De opdracht in deze motie is om zodra de omstandigheden met betrekking tot Corona dit toelaten met een raadsvoorstel te komen om het artikel over carbidschieten weer uit de APV te verwijderen zodat er in 2021 weer ouderwets geknald kan worden. De motie van GB is, met 19 stemmen voor en geen stemmen tegen, aangenomen met algemene stemmen.

MELDINGSPLICHT 2020

Klik op deze link om naar de aangescherpte regels over carbidschieten te gaan op de website van de gemeente Voorst en lees wat wel mogelijk is dit jaar.

Paginafoto’s carbidschieten o.a. in; Gietelo, Voorst, Klarenbeek, Wilp-achterhoek, Nijbroek en Terwolde.

 

Reacties zijn gesloten voor dit artikel