GB test zichzelf in eerste digitale fractievergadering

VOORST – De eerste digitale fractievergadering van Gemeente Belangen is, noodgedwongen door de coronacrisis, geboren. In deze geslaagde beeldsessie zijn afspraken gemaakt over de werkwijze van de fractie in de komende periode wanneer er niet fysiek vergaderd kan worden. Ook is er door de negen raadsleden en fractieondersteuners van gedachten gewisseld over de nieuwe bestuurlijke planning die zijn gebaseerd op de noodzakelijkheid op korte termijn of niet.

UITDAGING

De Voorster gemeenteraad staat voor de lastige afweging hoe een verantwoorde besluitvorming te organiseren in tijden dat fysiek vergaderen ingewikkeld en ongewenst is.

SPOEDWETSVOORSTEL

Middels een landelijke noodwet wordt gewerkt aan de mogelijkheid om digitaal besluiten mogelijk te maken, dat is momenteel volgens de gemeentewet niet mogelijk. Livestreaming, waarbij inwoners de vergadering op hetzelfde moment kunnen volgen, is hierbij een voorwaarde.

HULDE

Toch bijzonder dat wij het oudste raadslid van Nederland in onze fractie hebben en dat hij dan juist met het digitaal vergaderen De Stentor haalt en dat onze jonge raadsleden hem wegwijs maken! Zie deze link voor het artikel in de Stentor.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel