GB VERHEUGD OVER TOEZEGGING NIEUW COMMUNICATIEDOCUMENT

KLARENBEEK ► De wereld verandert snel. De manieren van communiceren veranderen ook razendsnel. Gemeente Belangen vind een goede gemeentelijke communicatie erg belangrijk en ziet kansen op verbeteringen. Middels schriftelijke vragen heeft raadslid Bjorn van Ekeren namens de fractie van GB dit onderwerp op de politieke agenda gezet. In de beantwoording van deze vragen erkend het college van burgemeester & wethouders dat er een omslag moet komen.

KANSEN

Gemeente Belangen betitelt de gemeentelijke communicatie nu vaak als; functioneel, reactief. GB ziet gemeentelijke communicatie als een kans om een positieve bijdrage te leveren aan beeldvorming, enthousiasmeren en informeren. Wij denken dat hier nog winst te behalen valt. GB wil graag breed naar dit onderwerp kijken. Wij zijn dan ook opgetogen dat het college in de raadsvergadering bij monde van waarnemend burgemeester Renske Helmer-Englebert de toezegging deed om een nieuw beleidsdocument op te stellen en deze medio februari 2022 aan de raad voor te leggen.

PROACTIVE HOUDING

Wij willen graag dat Voorst een gemeente is waarin we open en proactief met onze inwoners communiceren. We constateren dat de communicatie van de gemeente vaak reactief is. Als we naar omliggende gemeentes kijken zien we vaak een meer proactieve houding, waarbij thema’s aangesneden worden die actueel spelen binnen de samenleving.

HART VAN ORGANISATIE

Dat er een omslag moet komen is het college inmiddels met GB eens. Dit bleek uit de beantwoording van de schriftelijke antwoorden en heeft het college ook tijdens de ronde-tafelgesprekken herhaald. “Er gaat een training en scholing komen om de communicatie in het hart van de organisatie te krijgen’’.

BIJLAGE

Lees hier de beantwoording van de schriftelijke vragen over de kracht van communicatie van GB. Het debat over communicatie terugluisteren kan via deze link.

Wij houden je op de hoogte! 

 

Reacties zijn gesloten voor dit artikel