GB voelt gemeente aan de tand over realiseren rookvrije generatie

Gemeente Belangen heeft schriftelijke vragen gesteld over het realiseren van een Rookvrije Generatie.  De vraagstelling gaat onder andere over het realiseren van rookvrije speeltuinen en het aanpassen van subsidievoorwaarden als mogelijkheid om rookvrije locaties te creëren of stimuleren.

ROOKVRIJ OPGROEIEN

GB-raadslid Bjorn van Ekeren: “Wij vinden vooropgesteld dat iedere volwassenen zelf een keuze moet maken of hij of zij gaat roken. Echter vinden wij het ook erg belangrijk dat kinderen rookvrij moeten kunnen opgroeien, daarom houden wij een vinger aan de pols en stellen wij nu deze vragen’’.  Jaarlijks sterven in Nederland 20.000 mensen aan roken en enkele duizenden door het meeroken. Dat betekent dat er meer mensen overlijden aan de gevolgen van roken, dan aan die van drank, drugs, verkeer en misdaad bij elkaar.

ZIEN ROKEN, DOET ROKEN

“Als gemeente kun je een belangrijke bijdrage leveren aan het realiseren van een Rookvrije Generatie. Door zelf het goede voorbeeld te geven. En door andere organisaties te stimuleren om aan de slag te gaan met de Rookvrije Generatie. In het bijzonder de locaties waar veel kinderen komen’’. Met de woorden; “Zien roken, doet roken’’, sluit Bjorn af.

Klik op de link om naar de gestelde vragen te gaan:

Schriftelijke vragen GB rookvrije generatie

 

Reacties zijn gesloten voor dit artikel