Gemeente Belangen is giftreinen door de gemeente Voorst méér dan zat

 

TWELLO – De afgelopen jaren zijn de geldende risicoplafonds voor het vervoer van gevaarlijke stoffen fors overstegen op het traject Amersfoort-Apeldoorn-Deventer. Het aantal giftreinen door onze gemeente zou fors verminderen. Het aantal wagons met brandbare stoffen is echter fors gegroeid ondanks heldere afspraken. In het belang van aanwonenden zijn wij tegen de doorvoer van de vele ketelwagens met lpg en brandbare gassen door onze gemeente en blijven wij de bel luiden in de raadzaal en bij de staatssecretaris.

 

Gemeente Belangen heeft dit onderwerp laten agenderen op de Voorster politieke agenda en maandag 2 juli tijdens de vrij toegankelijke rondetafelgesprekken kunnen inwoners inspreken over dit onderwerp of meeluisteren vanaf de publieke tribune.

Hoewel GB zich zorgen maakt en kritische vragen gaat stellen aan het college realiseren wij ons dat de gemeente hier niet zelf over gaat. Het is uiteindelijk een zaak van de vervoerders en het ministerie van infrastructuur en milieu. De gemeente kan natuurlijk wel een helder tegengeluid laten klinken!

Naast de beantwoording op vragen over goederenvervoer gevaarlijke stoffen staan er maandag zeven onderwerpen op de agenda tijdens de Ronde-tafelgesprekken. Klik op de link voor het gehele programma https://voorst.raadsinformatie.nl/bijeenkomst/464090/Ronde-tafelgesprekken%2002-07-2018

 

Reacties zijn gesloten voor dit artikel