Gemeente Belangen tekent lokaal sport- en beweegakkoord

Begin juni is het Voorster sport- en beweegakkoord gepubliceerd. Vol enthousiasme heeft Gemeente Belangen zich achter het akkoord geschaard en deze digitaal ondertekend.

Net als in vele andere gemeenten is Voorst, onder leiding van een sportformateur, aan de slag gegaan met een lokaal sport- en beweegakkoord. De ambitie is dat iedereen een leven lang plezier kan beleven aan sporten en bewegen.

In een aantal thema bijeenkomsten kon je meedenken en meepraten. Vele organisaties en verenigingen gaven hier gehoor aan en dat resulteerde in druk bezochte avonden met interessante discussies. Ook raadsleden van GB waren hier aanwezig. Daarna is er door de sportformateur hard gewerkt aan het schrijven van het sport- en beweegakkoord.

Bij Gemeente Belangen staat sport hoog in het vaandel. Namens de 9-koppige sport minnende fractie ondertekende woordvoerders Sport, Bjorn van Ekeren en Ingrid Aarnink-Westerbeek, het akkoord.

Bjorn reageert: “Sport is breed verankerd in de gemeente Voorst. Tijdens de bijeenkomsten zag ik al vele samenwerkingen ontstaan. Nu het akkoord af is moeten we samen de uitdaging aan blijven gaan om doelen met elkaar te bereiken”.

Inmiddels is het akkoord al door vele partijen ondertekend, waaronder de gemeente, het zwembad en diversen verenigingen. Eind juni wordt het akkoord officieel gepresenteerd, klik op de onderstaande link om deze alvast te lezen.

LOKAAL SPORT- & BEWEEGAKKOORD

 

Reacties zijn gesloten voor dit artikel