GEMEENTEBELANGEN BLIJFT OP KOERS NA AFSCHEID FRACTIEVOORZITTER

Heb jij het al gezien? Onderstaand lees je het artikel dat het Voorster Nieuws publiceerde over het vertrek van fractievoorzitter Robert Bosch en een nadere kennismaking met Robin Hafkamp waaraan hij de voorzittershamer doorgeeft.

GEMEENTE VOORST ► Hij is zeven jaren gemeenteraadslid in de gemeente Voorst, waarvan de laatste drie als fractievoorzitter Gemeentebelangen. Ervaren, gedreven en bedreven binnen een partij waar hij alle ruimte en het vertrouwen kreeg om te groeien. Robert Bosch is door de gemeente Lochem gevraagd om daar het wethouderschap over te nemen. Hij heeft ‘ja’ gezegd en draagt daarbij de voorzittershamer over aan Robin Hafkamp.

Robert Bosch (28) was verrast dat hij werd voorgedragen en dat ook op korte termijn. Vanaf 1 april zal hij in principe het wethouderschap overnemen van Bert Groot Wesseldijk en daarmee ook de gehele portefeuille; financiën, ruimtelijke ordening, woon- en sportaccommodaties. Een prachtige kans die Robert niet voorbij wil laten gaan, maar hij voegt daar wel iets belangrijks aan toe; “Ik was niet gegaan wanneer Gemeentebelangen in de gemeente Voorst niet goed werd achtergelaten.” Robert heeft een bestuurskundige achtergrond en heeft bijna zijn Master bestuurskunde aan de Universiteit van Twente afgerond.

Als raadslid van Gemeentebelangen Voorst hield Robert zich voornamelijk bezig met de grip en begrip op regionale samenwerking. Daarnaast maakte hij zich hard voor jongeren, zoals jongerenwerk en huisvesting voor jongeren. Door zich vooral regionaal in te zetten voor de grotere gemeenschappelijke belangen en kennis te maken met vele raadsleden in andere regio’s, werd hij gezien en gevolgd. Dat leidde uiteindelijk tot de uitnodiging om als een van de zeven kandidaten de gesprekken aan te gaan voor het wethouderschap.

GEMEENTEBELANGEN BLIJFT OP KOERS NA AFSCHEID FRACTIEVOORZITTER

Het vertrek is behoorlijk onverwachts en dat in een tijd, waarbij er binnen de politieke arena van de gemeente Voorst veel gaande is. De recente onrust binnen de coalitie maar ook de felle discussies omtrent bijvoorbeeld de randweg Twello en de brandweerkazerne zorgen voor veel reuring. “Het is de laatste tijd best onrustig geweest in de raad en misschien kan ik daar een positieve bijdrage aan leveren” aldus opvolger Robin Hafkamp (25). Hij was binnen Gemeentebelangen de eerste keus bij iedereen. Een mooi compliment en hij ziet zijn functie ook met vertrouwen tegemoet.

Robin is sinds ca. tweeënhalf jaar gemeenteraadslid en kreeg binnen zijn fractie alle ruimte zich te ontwikkelen. Gemeentebelangen noemt zichzelf een veilige omgeving waar ze het werk samen doen. “Robin gaat niet zwemmen en dat is het voordeel van een grote fractie; je hebt de handen om het werk te kunnen doen” aldus zijn partijgenoten. “Robin is degelijk, rustig en hij vindt het belangrijk dat we een partij zijn zonder gedoe!” Daarbij heeft ook Robin bestuurskunde gestudeerd en is daarin afgestudeerd. “Ik heb altijd willen werken voor de overheid met een grote interesse in maatschappelijke thema’s” aldus de aankomend fractievoorzitter.

POLITIEK IS GEEN SPEL

Over de koers welke Gemeentebelangen gaat volgen zijn Robert en Robin eensgezind. “We hebben beloftes gedaan met de gemeenteraadsverkiezingen in 2018 en die willen we nakomen. Dus we blijven op koers!” Ze zijn raadsleden van de grootste partij binnen de gemeenteraad (9 van de 19 zetels), wat politiek gezien aanzienlijk gewicht in de schaal legt binnen de gemeenteraad. “De zetels zijn voor ons niet bepalend. We staan voor onze doelstellingen en doen wat we moeten doen. We volgen het verkiezingsprogramma, staan met onze voeten in de klei en verankerd in de maatschappij” aldus Robert Bosch. Robin Hafkamp voegt daaraan toe: “Ik heb het bij de inauguratie destijds al gezegd; politiek is geen spel. Ik ben een observator, sta voor betrouwbaarheid en wil onze plannen voortzetten.”

Reacties zijn gesloten voor dit artikel