Gemeenteraad kiest Zuiderlaan boven Weteringstraat

TWELLO – De verplaatsing van de brandweerkazerne van Twello naar de Weteringstraat gaat niet door. De complete gemeenteraad van Voorst weigerde ermee in te stemmen. De gemeente moet nu een kazerne aan de Zuiderlaan gaan realiseren. In het onderstaande betoog, dat Bjorn van Ekeren namens Gemeente Belangen hield in de raadsvergadering, lees je onze motivatie voor het mede indienen van de motie die dit bewerkstelligd. De gemeenteraad nam deze motie met achttien stemmen aan en het college zal nu een nieuwe kazerne gaan bouwen aan de Zuiderlaan.

BETOOG VERPLAATSEN BRANDWEERKAZERNE TWELLO

Het werk van de brandweer heeft overeenkomsten met topsport. Lokale brandweerlieden leveren keer-op-keer een topprestatie. Elke uitruk is een strijd. Als de pager gaat schieten de vrijwilligers uit de startblokken, waar ze ook zijn, dag of nacht. In 3 minuten zijn ze gemiddeld op hun kazerne en vertrekken ze naar een incident. De afstand van hun huis naar de kazerne is essentieel voor een snelle uitruk.

Sportiviteit toonde de korps Twello ook door mee te willen werken aan een verhuizing zodat de gemeente een gewenste woningbouw kan realiseren. Het liefst zouden ze op de huidige plek willen blijven.

Gemeente Belangen heeft alle stukken gelezen en bezwaren van het korps gehoord. Wij delen hun zorgen en zullen daarom samen met andere partijen een motie indienen met de opdracht een kazerne te realiseren op de Zuiderlaan i.p.v. aan de Weteringstraat. Waar het college kiest voor een voldoende voor de locatie Weteringstraat, wil GB graag gaan voor goed en zo de brandweerlieden steunen om bij elke uitruk optimaal aan de start te staan.

Natuurlijk moet er als deze motie wordt aangenomen een proces opgang komen waar volop aandacht is voor belanghebbende en betrokkenen zoals de aanliggende sportclubs en buurtbewoners.

Lees de aangenomen motie

 

Reacties zijn gesloten voor dit artikel