Gemeenteraad Voorst wil vanaf september weer fysiek vergaderen

De gemeenteraad van Voorst wil tot aan het zomerreces digitaal blijven vergaderen en vanaf 1 september weer volledig fysiek. Mocht het corona-virus onverhoopt weer de kop opsteken dan wordt teruggeschakeld naar digitaal vergaderen.

BETER DEBAT

Gemeente Belangen wil zo snel mogelijk fysiek vergaderen, omdat wij onder andere de kwaliteit van het debat minder vinden in een digitale bijeenkomst. De griffie is gevraagd om in het volgende presidium, waarin de zeven fractievoorzitters van alle partijen zitting hebben, met een uitgewerkt voorstel te komen op welke wijze fysiek vergaderen na 1 september gerealiseerd kan worden.

“Juist het openbare karakter van een fysieke raadsvergadering met publiek vinden wij belangrijk’’

In het tijdelijke gemeentehuis is het verwezenlijken van 1,5 meter maatregelen voor leden van de raad en betrokken inwoners op de publieke tribune problematisch. Gemeente Belangen is van mening dat bij het zoeken naar de juiste setting ook het financiële plaatje passend moet zijn.

Eerder fysiek vergaderen lijkt onmogelijk omdat bijeenkomsten met meer dan 30 personen voor 1 september verboden zijn. Tot het zomerreces worden alle bijeenkomsten van de gemeenteraad live gestreamd op de website van de gemeente Voorst.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel