Gemeenteraad zet in bijzondere vergadering stoplicht op groen

TWELLO – Het zijn bizarre tijden nu het coronavirus om zich heen grijpt. Bijeenkomsten zijn onwenselijk, toch is de gemeenteraad van Voorst op gepaste wijze bij elkaar gekomen. Publiek en ook de achterban van Gemeente Belangen waren niet welkom bij deze ingelaste raadsvergadering van maandag 23 maart. Alleen raadsleden, de griffie en de burgermeester waren aanwezig bij de vergadering die in recordtijd werd afgehandeld.

De agenda beperkte zicht tot hamerstukken die eerder door de partijen als hamerstuk waren aangewezen. De vergadering verliep zo somber mogelijk en iedereen hield zich aan de regelgeving van het RIVM. Verspreid over de gehele ruimte zaten de veertien aanwezige raadsleden voor het eerst bij elkaar in het tijdelijke gemeentehuis.

RECORDTIJD

Door de coronacrisis was de vorige vergadering begrijpelijk afgelast en is het niet wenselijk om nu een reguliere vergadering in te plannen. Echter wachten onderwerpen zoals bestemmingsplannen wel op een raadsbesluit. Digitaal vergaderen is niet mogelijk omdat alleen fysieke aanwezigheid van raadsleden rechtsgeldig is. Daarom was besloten om enkele onderwerpen, waar op voorhand een akkoord voor kon worden gegeven door de gehele raad, op te voeren als hamerstukken. Deze bijzondere vergadering zonder debatten duurde slechts 11 minuten, een unicum.

OPENBAAR

Het audioverslag van deze raadsvergadering is op ongeveer 27 maart beschikbaar via deze link. Via dezelfde link kunt u op dit moment de vergaderstukken bekijken.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel