RAAD UNANIEM: ZOEKGEBIEDEN KLARENBEEK EN VOORSTER KLEI MOETEN UIT RES

KLARENBEEK ► Gemeentebelangen is verheugd dat de motie ”Geen zoekgebieden voor grote windmolens in Voorst” met algemene stemmen aangenomen is. Het college moet nu bij de regionale stuurgroep gaan aandringen om de zoekgebieden voor windenergie, op de Voorster klei en in Klarenbeek, uit de definitieve Regionale Energie Strategie (RES) te verwijderen. Onderstaand lees je het betoog dat GB- portefeuillehouder Bjorn van Ekeren hield tijdens de raadsvergadering. Via deze link lees je de motie waarvan GB één van de initiatiefnemers was.

 

 

BETOOG

”Gemeente Belangen heeft zich altijd verzet tegen grote windmolens in onze gemeente. Dat staat als een paal boven water. Wij willen dus ook geen windmolens langs de IJssel in onze geliefde Voorster klei of in het prachtige buitengebied van Klarenbeek. GB wil overigens wel volop verantwoording nemen voor behalen van duurzame doelstellingen. Inwoners willen duidelijkheid en voelen zoekgebieden in de RES als een bedreiging. De afgelopen week is er veel gebeld en contact geweest tussen verschillende partijen en wij zijn positief dat er nu één heldere motie op tafel ligt en wij hopen dat deze unaniem aangenomen gaat worden.

GEEN PLEK! Uit de raadsmededeling die de motie “Van waar komt de wind” beantwoord, blijkt dat er geen ruimte is voor wind in de gemeente Voorst. Er is simpelweg geen plek! Nu het college na onderzoek tot de conclusie is gekomen dat grote windmolens helemaal niet kunnen in onze gemeente, is GB van mening dat het gerechtvaardigd is dat de zoekgebieden ook uit de RES gaan en hierop bij de stuurgroep op aandringt. Dit moet duidelijkheid en rust brengen aan inwoners die de zoekgebieden voor windmolens als een bedreiging ervaren.

Tot slot voorzitter; GB is van mening dat de gemeente Voorst met de Voorster Energie Strategie een goede basis heeft om te gaan voldoen aan de gewenste inspanning in het kader van de RES en het klimaatakkoord en zal in die lijn blijven handelen”.

Debat terugluisteren? Klik dan hier!

 

Reacties zijn gesloten voor dit artikel