SPORTEN BRENGT MEER DAN ALLEEN BEWEGEN

Even een kopje koffie deze week bij Bert, een oude bekende van V&K; na de fusie met Avanti werd het SV Twello. Hij vertelt, dat hij al 78 jaar lid is. Thuis gekomen sla ik het Voorster Nieuws open en zie dat Jan al 70 jaar lid is van Voorwaarts en 23 andere sportievelingen meer dan 40 jaren. Ik denk terug aan mijn eigen sportieve verleden…. 40 jaren trainer en speler volleybal geweest van het toenmalige “Kweekschool”, V&K, Wilp, Terwolde en via de districtstrainingen ook trainer van veel andere actieve sporters.

WAT EEN WEELDE, GOUD IN ONZE GEMEENTE!

Olympisch goud voor Stefan Groothuis, Jan Mulder, Patrick Bos. Maar ook andere namen schieten mij te binnen: Henk Lubberding, Robert Horstink, Jan de Boer, Ilse Pol, Froukje Jansen, Jan Wittenberg en Jacques Lagerweij, de malletbands van Cadenza en St.Caecilia, Martijn Kroes, Gert Bongers, Bert van Marwijk, Ton Sijbrands, Ruud Geestman en onze eigen GB-er Pieter Maters. Wist U al dat die andere GB-er, Björn van Ekeren, de marathon in 2 uur 47 Minuten liep ? En dat op de kandidatenlijst van Gemeente Belangen veel deelnemers van Voorster sportverenigingen staan ? Dat Hans van der Sleen, Rein Hazelaar, Harry Kamphuis, Dick van Amerongen en Ton Bannink een koninklijke onderscheiding hebben gekregen voor hun sportieve prestaties ? Dat Johan Homan voorzitter is van de Voorster Hockey Vereniging, Luuk Berends bestuurslid bij Voorwaarts? Dat Gejo Peet al decennia lang bridgelessen geeft en Joop Pol al net zo lang handbaltraining?

FACILITEITEN

Prestaties komen niet van zelf: talent en hard werken zijn één, faciliteiten zijn twéé. Vrijwel iedere Voorster kern heeft wel een gymzaal, een sportveld en een florerende vereniging. Met veel trouwe leden is het voortbestaan van clubs veilig en worden kinderen en kleinkinderen enthousiast. Kijkend naar de pamper boys en de puppy’s word je zelf, als toeschouwer, warm van binnen.

Sporten brengt meer dan alleen bewegen: incasseren, sociale binding, vreugde, plezier, zelfbevestiging, gezondheid, conditie en verstrooiing. Dat zit goed tussen de oren bij Gemeente Belangen. Sport staat dan ook hoog op de agenda in het verkiezingsprogramma. Met succes heeft Gemeente Belangen GRATIS sporten voor kinderen tot 12 jaar in onze gemeente geïntroduceerd en werden accommodaties gerealiseerd, ondersteund en aangepast. En als je dan een raadsbijeenkomst hebt in het Multifunctionele Centrum van Klarenbeek en naar buiten kijkt, dan weet je dat het ook bij de jeugd wel goed zit!

Sportieve verkiezingen gewenst ! Edo Horstman

Via deze link bekijk je het verkiezingsprogramma van GB, op pagina 14 lees je onze sportieve ambities.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel