VAN DELSEN BENOEMD TOT FRACTIEVERTEGENWOORDIGER GEMEENTE BELANGEN

GEMEENTE VOORST ► Met een slag van de voorzittershamer is Jesse van Delsen geïnstalleerd als fractievertegenwoordiger voor Gemeente Belangen Voorst. Deze beëdiging gebeurde afgelopen maandagavond tijdens de digitale raadsvergadering door Burgemeester Jos Penninx.

 

Van Delsen draait al enige tijd mee met de GB-fractie en kan de grootste partij uit Voorst nu ook ondersteunen door het woord te voeren in ronde-tafelgesprekken. Begin 2022 zijn de aanstaande gemeenteraadsverkiezingen en zal de ambitieuze Twellonaar verkiesbaar zijn als raadslid voor GB. Aan de hand van drie vragen lees je een korte kennismaking met Jesse.

Waarom heb je gekozen voor Gemeente Belangen?

Jesse: “Ik heb gekozen voor GB omdat het een echte lokale partij is. Alle meningen en gedachtegangen zijn welkom omdat niemand zich aan een links of rechts verhaal hoeft te houden vanuit de landelijke politiek. Daarnaast hebben de manier van omgaan met elkaar binnen de fractie en het feit dat GB een aantal jonge mensen in de fractie heeft ook zeker geholpen.’’

Wat doe je in het dagelijks leven?

“In het dagelijks leven ben ik student Integrale Veiligheidskunde & Security Management op het Saxion in Apeldoorn, ik zit nu aan het eind van het 1e jaar. Daarnaast train en coach ik de A-jeugd bij de afdeling Handbal van S.V. Voorwaarts.”

De 24-jarige Twellonaar vervolgt; “Hobbymatig ben ik dus als vrijwilliger aan de slag bij Voorwaarts en vind ik het gezellig om in de weekenden een drankje te doen met vrienden. Daarnaast werk ik bij All-Inn verspreidingen in Twello’’.

Welke onderwerpen spreken je het meest aan?

“Er zijn een aantal thema’s die mij aanspreken binnen de raad en samenleving. Het volledige programma Veilig Voorst bijvoorbeeld. De onderwerpen die in dit thema voorbij komen sluiten perfect aan op mijn studie. Denk hierbij aan veiligheid in onder andere het verkeer maar ook aan bijvoorbeeld beveiliging rond een evenement. Daarnaast spreekt alles wat met sport te maken heeft mij aan, denk hierbij aan het Sport- en beweegbeleid en de sportaccommodaties. Ook vind ik het interessant om te zien hoe en waar we als gemeente ons geld uitgeven en of dit beter, gerichter of efficiënter kan’’.

Gemeente Belangen wethouder Arjen Lagerweij reageert enthousiast na de benoeming van Jesse van Delsen: ”Hij is een aanwinst voor onze partij, daar zijn we trots op! Wij wensen Jesse veel succes, wijsheid en plezier.’’

 

 

Reacties zijn gesloten voor dit artikel